fbpx Barnehagen vår - Skrapeklev Barnehage i PorsgrunnSkrapeklev Barnehage i Porsgrunn

Barnehagen vår

Skrapeklev barnehage ligger på Herøya i Porsgrunn, lett tilgjengelig fra Herøya vegen mellom Gunneklev og Skjelsvik i Porsgrunn kommune. Utenfor barnehagen  har vi flotte turområder som nærområdet på Herøya, skogsområdet opp mot Stridsklev og Versvika som vi kan benytte året rundt.

Vi er en privat andelsbarnehage i Porsgrunn som ble etablert året 1991. Vår solide erfaring sikrer at pedagogiske tanker er godt forankret. Samtidig er vi hele tiden opptatt av refleksjon for å utvikle vår egen praksis i hverdagen sammen med barna. Barnehagelærerstudenter fra Høgskolen i Sør-øst Norge bidrar til at vi opprettholder vår faglighet og kvalitet.

Vi er inspirert av den italienske Reggio Emilia – filosofien som bygger på tanken om tre pedagoger i barnehagen: Den voksnes omsorg, kjærlighet og tilstedeværelse for hvert enkelt barn har stor betydning for deres hverdag. Voksne legger vekt på å stille veiledende spørsmål til barn for å sette i gang deres egne tankeprosesser. Barnet er en ressurs og et forbilde for hverandre på alle mulige utviklingsområder. Det fysiske læringsmiljøet er en læringsarena som fremmer barnets utvikling og inspirerer til undring og forskning.

Barnehagen vår har derfor fem aldersrene avdelinger. Det fysiske læringsmiljøet ved hver avdeling er tilpasset de aktuelle aldersgruppenes utvikling- og modingsnivå. Ettåringen er opptatt av å rive ned, mens femåringen vil bygge opp.

Vi tilbyr full kost i barnehagen. Det vil si at barnet kan spise inntil 3 måltider i barnehagen hver dag. Vi serverer i gjennomsnitt 2 varmmåltid pr. uke. I tillegg får barna frukt og melk. Prisen for dette er kr. 400,- pr. mnd. Vi vektlegger et sunt og variert tilbud av mat.

Skrapeklev barnehage

Utviklet av: Folkebadet